【寵物英文】「幼犬、小狗、流浪狗…」英文怎麼說?狗狗英文大補帖!

編輯/蕭譯婷

你家裡有養狗(dog)嗎?你也是個「狗狗愛好者」嗎?如果是的話,這些和狗狗有關的實用英文單字和英文句型,你千萬不能錯過!

Engvid的講師Emma提出了和狗狗有關的十大問題,不僅詳細地一一回答,還請來了可愛的狗狗Gizmo當嘉賓,除了有趣之外還能學習相關英文!

1. Do we call pets he, she or it?

Answer: Yes, we like to use “he” or “she”. We usually use “it” for wild animals.
在英文中,我們時常會用he/she來稱呼狗狗,而較常使用it來稱呼野生動物。

2. What is pet hair called?

Answer: fur (n.) 動物毛髮

3. What is pet hands called?

Answer: paws (n.) 腳爪

4. What does canine mean? Puppy?

Answer: Canine is another way to say “dog”, but “canine” is more scientific sounding. Puppy means a baby dog. Canine有犬科動物之意,是較為科學的稱呼。而puppy則是用來形容幼犬、小狗。

5. What sound does a dog make?

Answer: woof woof, ruff ruff, bark 狗的叫聲在英文中通常會如此形容。

6. What do you call a dog with no home?

Answer: stray / street dog 流浪狗

7. Grammar question: “I like dog” or “I like dogs” ?

Answer: “I like dog” sounds like “I like to eat dog. “I like dogs” means you think they’re really cute and funny.
若使用I like dog,代表的是「我喜歡吃狗肉」;而使用I like dogs則代表「我喜歡狗這種動物」。

8. What is the pronunciation difference between dogs and ducks?

Answer: 請參考影片中Emma的發音。

9. What do North Americans think of dogs?

Answer: In North American culture, dogs are often treated like family members.
在北美文化中,狗狗通常被當成寵物甚至是家人。

10. Small talk

(1) How old is your dog? 你的狗狗幾歲了?
(2) What’s his/her name? 他/她的名字是?
(3) What kind of dog do you have? 你的狗狗是什麼品種的?

圖片出處:Lepale

發佈留言